Cuma, Temmuz 15, 2011

peach melba receli

Bir cok arkadasimin Peach Melba recelinin tarifini rica ettiginden, herkese tek tek mail atmaktansa buraya yazi düsmek cok daha mantikli geldi.


Gülo'm ve kiziyla gecen Pazar topladigimiz Frambuazlardan yaptigimiz recelin tarifi


Gerekli malzemeler:
1kg Frambuaz
0,5kg kabuklari soyulmus seftali
2 lim'in suyu
1 Paket 3:1 recel sekeri (Gelierzucker, fotoda görünen
Sekerden olmasi gerekiyor)



-Frambuazlari tüm birakin
-Seftaliyi minik minik dograyin
-Lim suyunu ve Sekeri hazirladiginiz meyvayla karistirin
-Frambuazlari yikamamaya calisirsaniz cok daha iyi sonuc alacakasiniz, yoksa cok sulaniyor, taze toplanmis Frambuazin genelde yikanmasina gerek olmuyor zaten

-karisimi bir gece bekletin, sabah tekrar karistirin ve kaymaya birakin
-kaynadiktan sonra, isiyi hafif kisarak 5 dakika kaynatin
-Recel kavanozlarini kaynayan suda sterilize edin ve ardindan kaynattiginiz receli paylastirin ve sikica kapagini kapadiktan sonra ters cevirin
-15 dakka sonra, 1-2 yil saklayabileceginiz recel hazir olacak

Tadi gercekten müthis, eger cok eksi sevmiyorsaniz, sadece bir Lim suyuda kullanabilirsiniz, biz eksili sevdigimiz icin 2 Lim'i kullandik.
Bu arada bu tarifi bir kac kere deneyip kendim bu sekle getirdim, belki benzer bir Tarif vardir Internette ama ben tamamen deneme yanilma yöntemi ile gelistirdim, bi nevi Cigdem usulü yani :)

Eger denerseniz, hepinize simdiden Afiyet seker olsun, harika Pazar kahvaltilariniz olsun!

2 yorum:

ozlm dedi ki...

harika gözüküyor tşklr

ÇiğDem dedi ki...

rica ederim!
yine bekleriz :)