Cuma, Eylül 30, 2011

Öğrenci işi #4 "Elmali alman Pasta"




Bu Pastayi yapabilmek icin tabi ki önce Kampüsünüzde ki elma agaclarindan elma toplamaniz lazim dermisim :)
tabi ki herkes bizim kadar sansli olamaz :)


Cok kolay bi tarif, cabucak hamuru hazir oluyor, sadece elmalari soyup dilimlemek ve üzerine dizmek kaliyor, lezzeti inanilmaz oluyor hakkaten tarif edilemez güzel bir tadi var, maalesef pismis ve servis edilirken ki halin den foto cekmeyi unuttuk, e sonra da kalmadi cekelim :))

Bidahaki sefere mutlaka firindan cikmisken bi foto cekerim, simdilik fotosuz buyrun artik :)

Malzemeler:

250 gr tereyag yada margarin (oda sicakliginda olsun)
200 gr tozseker
4 yumurta
yarim cay bardagi süt
375 gr un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya puding (Dr. Oetker Vanille Pudding varya hani, sütü kaynatip yapiliyo, ondan)

4 yemek kasigi esmer seker (esmer seker yoksa, tozseker de olur)
2 yemek kasigi tarcin
  • Malzemeleri yazdigim sekilde sirayla kullanin
  • ilk önce yag'i cirpin, yumusayana kadar
  • ardindan sekeri ilave edin ve cirpmaya devam edin, homojen ve yumusak bi sekil alana kadar
  • yumurtalari teker teker ekleyin, yani bir yumurtayi kirin, yarim dakika kadar cirpin, sonra ikinci yumurtayi kirin ve onuda tekrar yarim dakika cirpin ve 4 yumurtayi o sekilde teker teker kirin
  • yumurtalardan sonra süt'ü ekleyin
  • ayri bir kapta unu, kabartma tozunu ve vanilya puding tozunu karistirin, bu karisimi eleyip öyle eklerseniz sivi karisima, daha güzel kabarir kekiniz
  • Hamurunu ben, elmalari Pelin hazirladi, sizde iki kisi yaparsaniz, daha eglenceli olur :)
  • Hamuru firin tepsisine yada büyük ve genisce bir Borcam'a dökün, tepsinin her yanina yayin, ardindan elmalari soyup dilimledikten sonra, hamurun üstüne dizin, biz elmalari göz karari ayarlamisti, fazla gelmisti o yüzden dizdikten sonra kalan elmalari gelisigüzel sigdigi sekilde ikinci bi kat olarak ekledik üstüne
  • en son 4 yemek kasigi esmer seker ve tarcini karistirin ve üzerine serpin
  • 180 derece de alti ve üstü kizarana kadar pisirin

Evet firina sürer sürmez bi foto cekmek geldi aklima, daha sonra unutuldu yukarida yazdigim gibi :) ama elmalari yumusacik, hamuru vanilya kokulu ve kabarik ama bulgur bulgurdu, mis gibiydi yani daha ne diyeyim :) parmaklarimizi yaladik valla ya :)

Deneyecek olursaniz eger, afiyet seker olsun simdiden :)

Hiç yorum yok: